A közelség végtelen: A mediáció mint problémamegoldó a PTC tükrében (Belügyi Szemle, 2021)
Az interperszonális megegyezés egyidős az emberiség történetével. A formája azonban végtelenül sokszínű. Kontinensről-kontinensre, korszakokról-korszakokra változott és jelenleg is folyamatosan változik. A mediáció, azaz a harmadik fél általi közvetítés és támogatás a megegyezés folyamatában már szintén évezredes múltra tekint vissza. Jelenleg is választhatjuk, mint teljesen legálisan a magyar és az EU-s jogszabályokhoz illeszkedve létező legitim hivatalos megegyezési formát. A könyv ennek az alternatív vitarendezési és megegyezési formának mutatja be a történetiségét, mai legitim típusait gyakorlati példákon és a participációs kommunikációs elmélet keretrendszerén keresztül.