„Embernek maradni és segíteni”: Interjú dr. Sipos Gyula ny. r. vezérőrnaggyal (Belügyi Szemle, 2021)
A szerző a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Doktori Iskolájának doktoranduszaként készített interjút a 40 éves rendőri pályáját befejező, az elmúlt év november 30-án nyugdíjba vonult dr. Sipos Gyula ny. r. vezérőrnaggyal. Az interjúban megemlékeznek a nyugdíjba vonuló vezető pályájának legfontosabb állomásairól. Arról, hogy mit jelentett a szocializmusban rendőrnek lenni, miként élte meg rendőrként a rendszerváltást, a Team Consult vizsgálatot, mi a véleménye a rendőrség pluralizálódásáról, arról, hogy milyen lehetőségei voltak különböző beosztásaiban a problémák kezelésére, hogyan tudta munkájában összekapcsolni a szabálykövetést és az újító szellemet. Tábornok úr kifejti véleményét a centralizált rendőrségről, a rendőrség változásáról, valamint – nyugdíjba vonulása után kapott feladatával kapcsolatban – a rendőrség kommunikációs tevékenységéről.