Az emberölés kriminálpszichológiai megközelítése (Belügyi Szemle, 2021)
2019. év végén óriási médianyilvánosságot is kapó, közmegbotránkozást keltő győri gyermekgyilkosság kapcsán érdemes lehet azzal foglalkozni, hogy ilyen és akár más hasonló emberölések hátterében mi állhat. Az emberölés bűnügyi lélektanát, az ehhez kapcsolódó pszichológiai és kriminálpszichológiai elméleteket vetettük górcső alá. A kriminális személyiségzavar vagy a kriminális veszélyeztetettség közös sajátosságai a személyiség általános éretlensége (a személyiségfejlődés elakadása, a személyiség sérülése következtében) és a nagy intenzitású agresszív telítettség, valamint annak társadalmilag elfogadhatatlan levezetése. Mindezekhez társul a morális defektus, azaz a viselkedést szabályozó erkölcsi normák hiánya vagy súlyos torzulása.