Női alkohol- és drogrehabilitáció a Hajnalcsillagban COVID-19 idején (Belügyi Szemle, 2021)
A Magyar Pünkösdi Egyház Hajnalcsillag Szenvedélybetegek Rehabilitációs Otthona egyike a hazai drogrehabilitációs helyeknek, melyet valamelyik keresztény egyház tart fenn. Egy összesen 21 klienst befogadó intézetről van szó, ami a drogrehabilitáció egy kevésbé ismert szegmensét végzi, a függő nők ellátását. A publikáció arra keres választ, hogy milyen módszereket alkalmaznak, milyen hatékonysággal, milyen nembéli specifikumok merülnek fel a nők ellátása során, illetve, hogy a hitnek milyen szerepe van a felépülésben. Igyekeztünk felvázolni, hogy a COVID-19 járvány milyen új kihívások elé állította a rehabilitációs tevékenységet.