A COVID-19 járvány hatásai a nőkre, a rendőrség női munkatársaira (Belügyi Szemle, 2021)
A COVID-19 pandémia sokkolta az egész világot, amely többletterhet ró minden emberre, nemre, korra, egészségi állapotra vagy társadalmi helyzetre való tekintet nélkül. A világjárvány a nők gyermekvállalással kapcsolatos döntésére, várandósságára, szülési körülményeire, szülői szerepvállalására, egészségi állapotára és párkapcsolatára is kihat. A tanulmány a nőkre vonatkozó kihívásokkal foglalkozik, különös tekintettel a rendőrség kötelékében szolgálatot teljesítő női munkatársak helyzetére, akiknek a járványhelyzet fennállása alatt a munkájukból eredő fokozott terheléssel is meg kell birkózniuk.