A (lő)fegyver fogalmának változásai az 1961-es, az 1978-as és a 2012-es büntető törvénykönyvekben (Belügyi Szemle, 2021)
A magyar büntetőjogban a (lő)fegyver fogalmának meghatározása viszonylag marginális kérdésnek tűnhet, tekintettel arra, hogy a 20-21. századi magyar büntető törvénykönyvekben viszonylag kevés olyan bűncselekmény szerepel, amely esetében a (lő)fegyver szerephez jut. Ugyanakkor ezen bűncselekmények esetében mindenképp érdemes vizsgálni, hogyan változott és alakult az említett fogalom az egyes büntető törvénykönyvekben, ideértve a (lő)fegyver utánzatok megjelenését és a legújabb, vitatottnak tekinthető módosítást is.