(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A tanulmányban a rendészettudományi szakirodalmakban a rendőri erőszakra vonatkozóan fellelhető magyarázatokat ismertetik a szerzők, a teljesség igénye nélkül. Olyan elméletek kerülnek bemutatásra, melyek az erőszak átéléséhez, a férfias értékek képviseletéhez vagy morális dilemma megjelenéséhez köthetők. A szerzők sem az erőszakos viselkedést, sem más morálisan elítélendő viselkedést nem tartják megengedhetőnek a rendőrségnél, s a tanulmányban arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen veszélyes gondolkodásmódok jelenhetnek meg a rendőri hivatás gyakorlása során, melyekre a közvetlen munkahelyi vezetőnek azonnal reagálnia kell.