(untitled) (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: A tanulmány célkitűzése, hogy a szerkesztők bemutassák és értékeljék a Belügyi Szemle folyóirat 2021-ben megvalósult eredményeit, továbbá lefektessék a 2022-es évre tervezett célokat, a tudománymetriai feladatokat és a fejlesztési terveket. A cikk szerzői a Belügyi Szemle Szerkesztőségének vezetői és munkatársai.Módszertan: A szerzők az Open Journal Systems (OJS), a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT), a Belügyi Szemle weblapjának és Facebook-oldalának statisztikai és tudománymetriai adatait vizsgálják, elemzik, rendszerezik és összegzik. A szerzők továbbá vizsgálják a Belügyi Szemle folyóirat fejlődésének útját a hazai és a nemzetközi tudományos térben elért eredményeik vonatkozásában, illetve ezek mentén fogalmazzák meg szakmai megállapításaikat.Megállapítások: A szerzők munkájukban megállapítják, hogy a Belügyi Szemle folyóirat további nemzetközi fejlesztéséhez elengedhetetlen egy hatékony szakmai és tudományos lépéseket felvázoló akcióterv kidolgozása és végrehajtása. A Belügyi Szemle Szerkesztősége által elért hazai és nemzetközi eredményekből megállapítható, hogy a Belügyi Szemle mértékadó folyóiratként képviseli a Belügyminisztérium szakmai és tudományos érdekeit, és közvetíti értékeit.Érték: A Szerkesztőség a Belügyi Szemle folyóirat hazai és nemzetközi tudományos színtéren történő tudatos, dinamikus és célirányos fejlődésével nagymértékben támogatja azt a célkitűzést, hogy 4–5 év múlva minősített folyóiratként legyen jelen a Scopus, valamint a Clarivate – Web of Science nemzetközi indexelő szervezetek adatbázisaiban. Ennek egyik állomása, hogy a BelügyiSzemle 2021-ben MTMT minősített folyóirat lett.