(untitled) (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: A hivatásos állományú rendőrök kiválasztásával foglalkozó hazai szakirodalom bővítése, a bajor és az egyes német tartományok tanulmányozásán, valamint bemutatásán keresztül.Módszertan: A kutatás végrehajtása a magyar és a külföldi (angol és német nyelvű) forrásanyagok felkutatásával, elemzésével és szintetizálásával, illetve egy írásbeli interjú felvételének segítségével történt.Megállapítások: A kutatás során összegyűjtött adatokból megállapítható volt, hogy az egyes német tartományi rendőrségek kiválasztásának szisztémája alapjaiban megegyezik, azonban a követelmények a szolgálati és a személyzetbiztosítási érdekektől függően egyedileg változnak.Érték: A kutatás következtetései támogathatják a hazai hivatásos állományú rendőrök kiválasztásával foglalkozó gyakorló szakemberek munkáját. Emellett alapul szolgálhat a publikációban foglalt egyes részterületek mélységi kutatásához vagy más külföldi gyakorlatokkal történő összevetéshez.