(untitled) (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: A kritikus infrastruktúra fogalom tartalmi elemzése, újraértelmezése.Módszertan: A kritikus infrastruktúra fogalma, történeti, tartalmi fejlődésének vizsgálata jogszabályokra, releváns tudományos művekre és a járvány alatt megtörtént intézkedésekre alapozva.Megállapítások: A COVID–19-járvány következményei és a levonható tapasztalati megállapítások a kritikus infrastruktúrához tartozó eszközök, felszerelések, nyersanyagok, késztermékek és szolgáltatások körének bővítése, továbbá az ehhez tanácsos szervezeti rendszer újra szabályozása is szükséges.Érték: A járvány alatt létrehozott szervezeti újítások – mint az Operatív Törzs, a kórházparancsnoki rendszer, maszkok és védőeszközök hazai gyártásának megszervezése, felkészülés hazai oltóanyaggyártásra – megtörténtek. A téma további tudományos továbbgondolása, szabályozások módosítása indokoltnak látszik.