(untitled) (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: A publikáció célja, hogy áttekintést nyújtson a skót rendőrség felvételi rendszeréről, kiegészítése az Egyesült Királyság rendőri erőinek bemeneti követelményeivel foglalkozó hazai publikációkat.Módszertan: A kutatás a vonatkozó szakirodalom feldolgozásával valósult meg.Megállapítások: A kutatás révén feltárásra kerültek a skót rendőrség toborzásának hangsúlyos területei, a kiválaszthatósági feltételek, valamint az alkalmasságvizsgálati kritériumok, s ezek összességével átfogó rendszerkép jött létre.Érték: A publikáció legfőbb értéke, hogy bővíti a témával foglalkozó hazai szakirodalom ismeretrendszerét, emellett az adatok összehasonlító elemzéshez és további kutatáshoz is felhasználhatók.