(untitled) (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A cikk bemutatja az Interpol globális innovációs komplexumát (IGCI) Szingapúrban. Áttekintést ad a létesítmény keletkezéséről és fejlődéséről, bemutatva azt az ambiciózus eredeti elképzelést, hogy az IGCI egyrészt az Interpol Főtitkárság (IGS) második székhelyévé, másrészt a világ rendőrségei számára élvonalbeli kutatási és fejlesztési eszközzé, harmadrészt pedig a nemzetközi rendőrségi együttműködés ázsiai központjává váljon.Módszertan: A szerző nyílt forrásokat használt fel, amelyeket az IGS egykori és jelenlegi vezető munkatársainak személyes emlékei és meglátásai egészítettek ki.Megállapítások: Mivel az IGCI eredeti elképzelése a mai napig nem valósult meg, ennek létrejöttéhez három kulcsfontosságú tényezőt határoztak meg, ezek: a megállapodás, a finanszírozás és az elkötelezettség.Érték: A cikk megvizsgálja az IGCI hozzáadott értékét a nemzetközi rendőrségi együttműködés szempontjából, valamint jövőbeli lehetőségeit.