(untitled) (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A tanulmány dr. Molnár Melinda írásos összefoglalóját mutatja be a „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” című projekt keretén belül tartott online szakmai tapasztalatcseréről.Módszertan: A szerző a kiadvány részletekbe menő tanulmányozását végezte el.Megállapítások: A szerző meglehetősen informatív kivonatot készített, ahol a legfontosabb és leginkább releváns információk kerültek feldolgozásra, mellyel a téma kapcsán egy igazán átfogó bemutatást hozott létre.Érték: Az emberkereskedelem elleni küzdelem ausztriai és hazai tendenciáiról képet kap az olvasó. A tanulmány a „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” elnevezésű projekt kapcsán tartott online szakmai találkozó írásos összefoglalójaként született meg. A kötet célja részletes képet adni azon komplex szervezetrendszerről, mely keretein belül Ausztriában az emberkereskedelem ellen küzdenek. Az online találkozón az osztrák szakértők mellett a magyar Igazságügyi Minisztérium, valamint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány képviselői is jelen voltak, kik országunk saját mechanizmusait és szervezeti rendszerét ismertették az emberkereskedelem elleni harc kapcsán. A közös eszmecserét és részletes bemutatásokat követően meghatároztak olyan konkrét területeket, ahol a két ország fejlődhet, valamint szorosabbra fűzheti egymással az együttműködést.