(untitled) (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A tanulmány célja, hogy bemutassa azokat a legfontosabb nemzetközi és hazai rendészettörténeti eseményeket, amelyek meghatározóak voltak a hazai rendészettudomány kialakulásában, fejlődésében. Módszertan: A jelen tanulmány a hazai és a nemzetközi rendészeti szakirodalom több száz kiadványának tartalmi feldolgozásával, azok gondolatinak elemzésével, kronológiai sorrendbe helyezésével a hazai és nemzetközi események párhuzamba állításával készült. Megállapítások: Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a rendészet a története során egyértelműen tudás alapú tevékenységgé vált, amelyet ma már BA, MA és doktori iskola keretein belül oktatnak. Érték: A tanulmány abban nyújt segítséget, hogy a rendészettudomány kutatói, oktatói és a rendészeti tevékenységet folytatók a döntéseik kiérleléséhez, mindennapos munkáikhoz a hazai vagy nemzetközi rendészettudomány szakirodalmából meríthetnek.