(untitled) (Belügyi Szemle, 2024)
Túrós András ny. rendőr altábornagy nevét a szakmabeliek és a negyvenes korosztály felettiek mind ismerik. Elévülhetetlen szakmai érdemeket szerzett a rendőrség rendszerváltozás folyamán tanúsított magatartásának kialakítása során, valamint a demokratikus Magyarország rendőri működésének kimunkálásában. 1997-től az Országos Polgárőr Szövetség elnökeként napjainkig aktívan hozzájárult a szervezet megszilárdulásához, fejlődéséhez, meghatározó közbiztonsági szereplővé válásához.