(untitled) (Belügyi Szemle, 2024)
A szerző áttekintést nyújt néhány olyan kihívásról, amelyet az új, 2013-as magyar büntetés-végrehajtási törvénykönyv jelent a fiatalkorú fogvatartottakkal foglalkozó szakértők számára. Különös hangsúlyt kapnak a változó agyi kapacitás, a serdülőkor újonnan felfedezett sajátosságai, az erkölcsi konfliktus, a hosszú büntetés, az elkövetővel és az áldozattal való azonosulás, a börtönben elkövetett nemi erőszak, az öngyilkosság, az önkárosítás és a benzodiazepinekkel való visszaélés.