(untitled) (Belügyi Szemle, 2013)
A szerző igyekszik tisztázni a gyűlölet-bűncselekmény fogalmát, és elmagyarázza, hogy az előítéletekkel motivált erőszak miért igényel különös figyelmet a bűnüldöző hatóságok részéről. A szerző felsorolja a magyar Büntető Törvénykönyvben szabályozott összes olyan bűncselekményt, amely a gyűlölet-bűncselekmény fogalma alá tartozhat, és részletesen elemzi a „közösség tagja elleni erőszak” bűncselekményt a hatékonyabb jogalkalmazás elősegítése érdekében.