(untitled) (Belügyi Szemle, 2025)
Cél: Ezen értekezés azt vizsgálja, hogy milyen lehetőségeik vannak az egyes országoknak arra nézve, hogy közösen és hatékonyan tudjanak fellépni a határokon átívelő bűnözéssel szemben, különös tekintettel az oktatásban rejlő lehetőségekre. Módszertan: A CEPOL működésére vonatkozó jogszabályok, ajánlások és a legjobb gyakorlatok mellett a tanulmány a szerző személyes tapasztalatai alapján mutatja be az európai uniós rendészeti oktatást. Megállapítások: A CEPOL fejlődéstörténete és működése mellett rálátást kaphatunk arra is, hogy miért fontos és szükséges egy egységes európai rendészeti oktatás. Érték: A tanulmány gyakorlati jellegű, átfogó képet kíván mutatni a CEPOL szerepéről és történetéről.