(untitled) (Belügyi Szemle, 2025)
szolgáltatnia – nem tartalmazzák sem a vizsgálat során feltárt információkat, adatokat, sem az eljárás végén megállapított baleseti okokat, ezért szükséges a már befejezett vizsgálatok adatainak összegyűjtése, elemzése. A kutatás az összehasonlíthatóság érdekében teljes körű, minden Magyarországon történt halálos kerékpáros balesetre kiterjedt. Megállapítások: A tanulmány főbb megállapításai között szerepel, hogy milyen a balesetet szenvedett kerékpárosok nemi, életkori összetétele. A kutatás során feltárásra kerültek a hatóságok eljárás végén a balesetei okokra vonatkozó megállapításai, az ittas kerékpárosok életkori összetételére vonatkozó adatok, az évszakokra, napszakokra vonatkozó adatok, valamint a baleset helyére vonatkozó adatok. Érték: A kutatásban rejlő érték egyrészt a baleseti adatok pontosabb, az eljárás végén tett megállapításokkal kiegészített adatainak bemutatása, másrészt olyan komplex elemzés során kinyert információk bemutatása, melyeket más forrásból nem lehet kimutatni.