(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
A tanulmány Al Capone bűnözői pályafutásának végét mutatja be, különös tekintettel arra, hogy a hírhedt gengsztert nem az erőszakos cselekményei, hanem adócsalás miatt sikerült börtönbe juttatni. A szerző bemutatja a chicagói rendőrség korrupcióját és tehetetlenségét, valamint a szövetségi adóhatóság nyomozóinak kitartó és precíz munkáját. Az elemzés rávilágít arra, hogy a pénzügyi nyomozás módszertani szempontból kiemelkedő sikert jelentett a szervezett bűnözés elleni fellépésben. A történet egyben arra is figyelmeztet, hogy a bűnüldözés eredményessége nagymértékben a szakmai felkészültségen és a korrupció visszaszorításán múlik.