(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
A tanulmány egy 2018-ban lefolytatott empirikus kutatásról számol be. A vizsgálat célja az volt, hogy képet kapjunk a feljelentés elutasítások és nyomozás megszüntetések jellemző okairól, eseteiről. A hivatalos statisztikai adatok szerint emelkedett a száma azoknak az eseteknek, amikor gyermekkor, illetve kóros elmeállapot akadályozta a büntetőeljárás megindítását vagy lefolytatását. Mindez a vizsgálatból is jól látható.