(untitled) (Belügyi Szemle, 2019)
A cikk a bűn-büntetés kontextusban mutatja be azokat a társadalomelméleti, lélektani jelenségeket, kölcsönhatásokat, amelyek történeti szerepet játszottak a büntetésről alkotott felfogások kialakításában. Röviden ismerteti a bűn lélektanát és a közvélemény szerepét a bűnről alkotott felfogások alakulásában.