(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
Lajosmizsén került megrendezésre 2019. november 9-én az a szakmai rendezvény, amelynek témája az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködésében, az Országos Rendőr-főkapitányság szakmai támogatásával és felügyeletével a 2019-2020. év között megvalósuló projekt programindító eseménye volt. Az előadások során elhangzott, hogy milyen nagy jelentősége van az összefogásnak egy olyan történelmi pillanatban, amikor a globális kihívások, a klímaváltozás következtében felértékelődnek Magyarország természeti erőforrásai, termőföldjei, ivóvízkészlete, valamennyi természet adta kincse, amely az itt élő emberek jólétének záloga. A különböző területeken, szinteken működő intézmények szakemberei, vezetői felismerték, hogy a kitűzött célok hatékonyabban, sikeresebben megvalósíthatók egy jól szervezett, előkészített összefogás keretében. Különösen nagy érdeklődésre tarthat számot, amikor egy közös program különböző résztvevői a saját szemszögükből láttatva mutatják be annak részleteit. Ennek érdekében kérdeztük a projektről és annak részleteiről mindhárom szervezet vezetőjét, akik örömmel tettek eleget megkeresésünknek.