(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
A közigazgatás részeként szolgáló rendőrség a rendszerváltást követően ébredt rá, hogy a közbiztonság, mint kollektív társadalmi termék előállítása nem csupán a szervezet feladata. A társadalommal folytatott együttműködés több ízben rávilágított azon fontos cselekvéssorozat szükségére, amely közelebb vitte előbb a rendőrség állományát, majd a rendőrség közreműködésével a lakosságot is az addig szélsőséges sztereotípiáktól szenvedő kisebbségi csoportokhoz. A rendőrség kisebbségi munkacsoportjai útján mára szorosabb és közvetlenebb kapcsolatok születtek, kommunikációs csatornák nyíltak, és ami a legfontosabb, az együttműködés oldalai kialakulni látszanak egy eddig szinte megoldhatatlannak vélt probléma körében.