(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
A turisták biztonsága és biztonságérzete alapvető feltétele lett a világ utazási és idegenforgalmi iparágának. Ghána, mint a Szaharától délre eső békés afrikai turisztikai célpont, az idegenforgalomból származó hatalmas devizabevételre támaszkodik. Az esettanulmányi területként Ghána központi régiójának turisztikai centruma lett kiválasztva, nevezetesen Cape Coast vidéke. A tanulmány célja annak megvizsgálása, hogy a turisták hogyan érzékelik a biztonságot, de célunk volt megbizonyosodni arról is, hogy a turisták más potenciális turistáknak ajánlják-e ezt a turisztikai célterületet. A kutatáshoz célzott mintavételi technika és kérdőívek kerültek felhasználásra. A válaszadók többsége általánosságban biztonságosnak ítélte a célterületet. Megfigyelték azonban, hogy a létesítményekben a biztonsági berendezések vagy nem működtek, vagy nem léteztek, esetleg hiányzott a felügyelete, ellenőrzése vagy javítása ezeknek az eszközöknek. Az eredmények alapján ajánlott egy turisztikai szakértői csoport felállítása felügyeleti szervként, amely segítséget nyújt a turisták biztonságának és biztonságérzetének javításában, figyelemmel kísérve azt a régió turisztikai létesítményeiben és más turisztikai célterületeken.