(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A Kriminológia MA című könyv elsősorban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán folyó mesterképzések hallgatói számára készült és a kriminológia néhány fontos témakörét járja körül a legaktuálisabb nemzetközi és hazai kutatások és tapasztalatok leírásával. Tematikája lefedi többek között a bűnmegelőzési stratégiák, az építészeti bűnmegelőzés, a gyermekbarát igazságszolgáltatás, valamint a drogfogyasztás következményeinek témakörét is. A Barabás Andrea Tünde által szerkesztett tanulmánykötet központi kérdése, hogy melyek azok a kriminológiai témák, amelyek a hallgatók számára a legújabb és remélhetőleg a leghasznosabb tudást tudják nyújtani. A kötet három fejezetből épül fel: A bűnmegelőzés elmélete és gyakorlata; Gyermek- és időskorúak kriminológiája; valamint Kábítószeres bűnözés és droghasználat.