(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
A sorozat-bűncselekmények felderítése és bizonyítása digitális társadalmunkban – véleményem szerint – még nehezebbé vált. Az ország több területén követhetnek el bűncselekményeket, sőt napjainkban már a határok sem jelentenek akadályt. A digitális térben elkövetett bűncselekményeket, akár a világ bármelyik részén el lehet követni. A sorozatok felismerése elősegítheti a releváns múltbeli események megismerését és a bűncselekmény-sorozat megszakítását. A tanulmány célul tűzte ki a sorozat-bűncselekmények megállapításához és felderítéséhez szükséges feladatok végrehajtásának meghatározását, illetve vizsgálatát, amelynek során kitér a profilelemzésre, az e-nyomozás alapjaira és a nyomozócsoport létjogosultságára.