(untitled) (Belügyi Szemle, 2021)
Az általam ismert rendészettel, rendvédelemmel foglalkozó szakirodalomban főként történeti munkák lelhetők fel, és kevesebb figyelem vetül a jogi keretekre. Ennek felismeréseként született ez a munka, melyben a jogi elemzéseket szeretném a történetiséggel együtt megjeleníteni több tanulmányban, melynek során elsőként számba veszem a nagy rendészettudósok legfontosabb megállapításait, gondolatait.