Az általános iparbiztonsági hatósági feladatok, hatáskörök bemutatása (Belügyi Szemle, 2021)
Az elmúlt évtizedben sorra kerültek elfogadásra a katasztrófavédelmet létrehozó és a hozzákapcsolódó általános és különös hazai és nemzetközi jogszabályok. A szabályozások célja az emberi élet- és egészség, valamint a létesítmények környezete esetében a védelem biztosítása. Jelen cikkben az általános iparbiztonsági hatóság, mint a hatósági feladatok egyik pillérének az általános bemutatását, valamint a vonatkozó jogszabályi rendelkezések kerülnek a terjedelmi korlátokra való tekintettel bemutatásra.