„Szakmaiság, minőség, hatékonyság, közösség”: Interjú dr. Kovács Gábor r. dandártábornokkal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánjával (Belügyi Szemle, 2021)
2021. július 16-ával kezdődően dr. Kovács Gábor r. dandártábornok tölti be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának (NKE RTK) dékáni pozícióját. Több évtizedes oktatói, tanszékvezetői és az egyetem korábbi rektorhelyettesi beosztása alatt szerzett tapasztalatai birtokában kezdte meg dékáni munkáját. A Magyar Rendészettudományi Társaság főtitkára, a Belügyi Szemle Szakmai Tanácsadó Testületének közelmúltban felkért tagja. Szakterülete a határrendészet, rendészeti képzés, vezetés- és szervezéselmélet, rendészeti vezetéselmélet. A fenti témákban több publikációja is megjelent. Saját bevallása szerint mind a hivatásos előmenetelben, mind az oktatói pályán minden lépcsőfokot végigjárt. Jelentős tapasztalattal a birtokában, de mindig készen az újra, a szükséges változtatásra. A minőségi rendészeti tisztképzés feltételeinek biztosítása mellett szerethetővé is kívánja tenni a kart és az egyetemi hétköznapokat a hallgatók számára. Arról kérdeztük dandártábornok urat, hogy milyen elvárásokkal, tervekkel kezdte meg a Rendészettudományi Kar vezetését, hogyan látja a rendészeti képzés jelenét és jövőjét.