Király Tibor (1920–2021) (Belügyi Szemle, 2022)
2021. december 28-án elhunyt Király Tibor akadémikus, nemzetközi hírű tudós, Széchenyi-díjas egyetemi tanár, a büntetőeljárási jog professzora, a bűnügyi tudományok egyik legtekintélyesebb hazai művelője. A második világháború idején Pozsonyban szerzett jogi képesítést, másoddiplomáját már Budapesten nyerte el 1948-ban.