A labdarúgó-mérkőzések rendezvénybiztosítási koncepciója (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: A szerző szakmai és tudományos tapasztalatai alapján mutatja be az erre a területre jellemző biztonsági koncepciót.Módszertan: A labdarúgó-mérkőzések szervezése Lengyelországban nagyon fontos kérdés a biztonságért felelős intézmények és a szolgáltatók számára. A cikk részeletesen elemzi a Lengyelországban és az egyes európai országokban hatályos szervezeti és jogi megoldásokat, valamint értékeli azok hatékonyságát.Megállapítások: A javasolt elképzelés olyan szervezeti és funkcionális követelmények kidolgozását írja elő, amelyek növelnék a biztonsági szintet a sportesemények során.Érték: A szerző által ajánlott megoldásoknak a hatályos jogszabályba való átültetése lehetővé tenné a harmonizált biztonsági rendszer megszervezését.