Szövetségi ügynökök Magyarországon: Az FBI–NNI Nemzetközi Egység tevékenységének bemutatása (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: Az írás célja az FBI–NNI Nemzetközi Egység tevékenységének bemutatása, melyben a világon egyedülálló módon FBI ügynökök és magyar nyomozók közösen dolgozva derítenek fel a két országot érintő ügyeket.Módszertan: A tanulmányban a Nemzetközi Egység megalakulásának története és működésének leírása beszámolókat és saját tapasztalatokat alapul véve, valamint a jogszabályi háttér ismertetésével történik.Megállapítások: A kétnemzetiségű közös egység hatékonysága és számos közösen végrehajtott sikeres nyomozás alapozza meg a további együttműködés iránti elkötelezettséget mind magyar, mind amerikai részről.Érték: A nemzetközi bűnügyi információcsere szélesebb körben ismert együttműködési fórumain kívül tanulságos lehet az amerikai relációban megvalósuló közös nyomozóegység tevékenységének megismertetése.