Kritikus gondolkodás: The MIT Essential Knowledge sorozat (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: Az MIT Press Essential Knowledge sorozat kötetei azzal a céllal íródtak, hogy az olvasó számára tömör mégis érdekes átfogó és naprakész információkat biztosítsanak egy-egy újdonságnak számító témában. Eddig folyóiratunkban a sorozat következő tagjai kerültek áttekintésre: Neuroplaszticitás, Antikorrupció, Együttműködő Társadalom.Módszertan: A kiadványt a diszciplína szakavatott kutatói írták, a témában nem járatos laikusok számára is befogadható nyelven. Így valóban felhasználhatók az egyes témakörök aktuális kutatási adatai és eredményei más szakterületek képviselői számára is.Megállapítások: A kritikus gondolkodás új tendencia a tanulási és értelmezési módszerek területén. A szerző a könyvében ezt az összetett gondolkodásmódot mutatja be az olvasók számára.Érték: A sorozat ezen könyvében Jonathan Haber komplex s átfogó képet nyújt az olvasónak a kritikus gondolkodás jelenségéről és annak jellemzőiről.