Minősített élet elleni bűncselekmények nyomában: Kriminalisztikai esettanulmány-gyűjtemény a Kádár-korszakból (Belügyi Szemle, 2022)
Cél: A tanulmány célja Dulai Péter könyvének ismertetése annak érdekében, hogy megismerje minden olyan olvasó, aki szeretne közelebbről megismerkedni a Kádár-korszak kiemelt emberöléseivel.Módszertan: Az írás a recenzált mű alapján készített ismertetés.Megállapítások: Az erőszakos bűncselekmények közül az emberölések mindig kiemelt figyelmet érdemelnek. Az már más kérdés, hogy mely szakma, miként tekint ezekre a bűntényekre. Ez a könyv felkavaró, de a szakmai és laikus olvasó számára is tartogat fordulatos esettanulmányokat.Érték: A most bemutatott könyv életellenes bűncselkeményeket ismertet értékítélet nélkül, alapos és részletes forráselemzésekkel. A könyvet olvasva nem lehet elkerülni, hogy ne tennénk fel a kérdést, hogy milyen motivációk, körülmények vezettek a különböző kegyetlen gyilkosságokhoz.