A gépjárművezetés pszichológiája (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A monográfia választ ad arra, hogy miért következnek be balesetek, és miként fokozható a balesetmegelőzési munka hatékonysága.Módszertan: Szakirodalmi összefoglalók, statisztikai elemzések, tudományos vizsgálatok és kutatások eredményeinek alkalmazásával a szerző széleskörűen feltárja azokat a tényezőket, amelyek a gépjárművezetés során fontos szerepet játszanak.Megállapítások: A közlekedéspszichológia legaktuálisabb problémái: a vizuális észlelés zavarai és a figyelemmel kapcsolatos hibák; a mobiltelefon zavaró tényezői; a fáradtság, a szerhasználat és az öregedés vezetésre gyakorolt negatív hatásai, a fiatalok kockázatvállaló magatartása, az önvezetés jövője.Érték: A könyv tárgya szempontjából igazán fontos és hiánypótló, átfogóan tárja fel a témákat. A baleseti vizsgálók, kriminológusok, rendőrök, büntetőjoggal foglalkozó szakemberek számára is hasznos információkat nyújt.