Bűnügyi elemzés, bűnügyi térképészet (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: Az Egyesült Államokban használatos bűnügyi elemzői sztenderdek bemutatása az International Association of Crime Analysts (IACA) szabványalkotó bizottságában részt vevő szerző által írt részletes és a bűnügyi elemzői munka minden aspektusát bemutató tankönyv ismertetésével.Módszertan: A könyv alapos tanulmányozása és összevetése a magyar bűnügyi elemzői módszertannal.Megállapítások: A könyv egy teljes értékű tankönyv, amely a bűnügyi térképészet és bűnügyi elemzés teljes és 2014-ben kidolgozott amerikai módszertanán kívül bemutatja az elemzésre mint szakmára vonatkozó, és a bűnügyi elemzőkkel, valamint a rendészeti szervek elemző szerveivel szemben támasztott követelményeket.Érték: A tankönyvben ismertetett elemzői struktúra és módszertan részleges átfedést mutat a magyar módszertannal, azonban sok olyan lényeges, tanulmányozásra érdemes elemet tartalmaz, amely hasznos lehet a magyar rendőrségen dolgozó bűnügyi elemzők munkájában.