Egy pénzmosást folytató bűnszervezet felszámolása (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: Jelen esettanulmány célja egy 2018-ban indult, és eredményesen befejezett pénzmosás elkövetése miatt folytatott nyomozás bemutatása, amely révén figyelem fordítható a hazánkban is egyre inkább a gazdasági bűnüldözés fókuszába kerülő úgynevezett „számlaváltós csalásokra”.Módszertan: A tanulmányban foglaltak kizárólag a KR NNI VVH-n szerzett tapasztalatokra és az ügy feldolgozása során megállapított tényekre, adatokra támaszkodik.Megállapítások: A szerző meglátása szerint az olvasottak alapján vele együtt az olvasó is levonhatja majd azt a következtetést, hogy a magyar bűnügyi szervek hatékonyan képesek komplex módon végrehajtott, számottevő kármegtérülést produkáló nyomozásokat lefolytatni.Érték: A nemzetközi bűnszervezetek magasabb köreinek kézre kerítéséhez előrehaladottabb bűnügyi együttműködés szükséges, amelynek erősítésével a kitűzött célok hatékonyabban teljesíthetők.