Az embercsempészés a magyar büntetőjogban (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: A tanulmány az embercsempészés hatályos törvényi tényállásának részletes elemzésével segítheti a jogalkalmazás gyakorlati megvalósulását.Módszertan: A tanulmány bemutatja, leírja és értelmezi az embercsempészés bűncselekmény törvényi tényállását.Megállapítások: A magyar büntetőjogban az embercsempészés szabályozása permanens jogalkotási folyamat része, ami napjainkban sem zárható le. A jogalkotó a társadalom védelmének elve alapján az embercsempész tevékenységet mint a társadalomra veszélyes emberi magatartást bűncselekménnyé nyilvánította, és büntetni rendeli.Érték: A tanulmány értéke, hogy a magyar büntetőjogi szabályozás bemutatásával példaként szolgálhat más államok számára.