„A bűntelen falu.”: Interjú Bechtold Tamással, Vál község polgármesterével és Kovács Zsolttal, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjével (Belügyi Szemle, 2024)
Vál község Fejér vármegyében, a Martonvásári járásban található. A legutóbbi KSH felmérés (2023) szerint 2558 fő lakosa van. Különleges település gazdag történelemmel és hagyományokkal, kiváló fekvéssel. Ami miatt kiemelt figyelmet érdemel, az az elmúlt időszakban megfigyelhető közbiztonsági változás, ami a településen végbement. Az utóbbi három év alapján joggal nevezhetnénk úgy, hogy a „bűntelen falu”. A látványos javulás 2016-ban kezdődött, amikor az ismertté vált bűncselekmények száma töredékére esett vissza. A településért más-más területen felelős Bechtold Tamás polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Kovács Zsolt kapitányságvezető valami különlegeset hoztak létre.Július havi interjúnk során polgármester urat és rendőrkapitány urat az együttműködés kezdetéről, a közös eredményekről és a jövő feladatairól kérdezte Dános Valér főszerkesztő és Fazekas-Pátyodi Szandra felelős szerkesztő.