A kontaktreagálásokat befolyásoló tényezők az intézkedések során, valamint azok integrálása képzési rendszerekbe (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A közrend, közbiztonság megteremtéséért, valamint annak fenntartásáért felelős szereplők intézkedéstaktikai képzéseinek megreformálása, egységesítése az azonos intézkedési kultúra kialakításának elősegítése érdekében.Módszertan: A tanulmány szerzője gyakorló rendészeti szakemberként vizsgálja az elkülönült szekció eszközrendszerét, szereplőinek képességét, valamint intézkedéseik során fellépő hatások vizsgálatát. Realisztikus helyzetgyakorlatok elemzésével vizsgálja a döntéshozatali mechanizmusok körének fázisait, illetve az azokat befolyásoló pszichológiai tényezőket.Megállapítások: A szerző az intézkedéstaktikai képzésekben rejlő lehetőségekre irányítja a figyelmet, valamint arra, hogy a tanulmányban szereplő ismeretek hogyan segíthetik elő az egyénre kivetített felkészítést.Érték: A tanulmány szerzője az állami rendvédelmi szervek, valamint a magánszektor képzési rendszerének fejlesztési lehetőségeit kívánja elősegíteni, melynek eredményeként fókuszba kerül az oktatók specifikus felkészítésének hiányossága, valamint annak megreformálási időszerűsége is. A szerző a rendészeti szereplők viselkedési aspektusainak vizsgálatával támogatni kívánja mindazon jó gyakorlatokat, amelyek a kontaktreagálások oktatási tematikába integrált hatékonyságát és ezzel párhuzamban a kiválasztási rendszer együttműködését segítik elő.