Szemelvények a sportrendezvények biztonságának aktuális kérdéseiről (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A szerző arra vállalkozott, hogy bemutassa, hogy melyek azok a sajátos tényezők, amelyek alapján megállapítható, hogy a labdarúgó rendezvények a világon kevésbé biztonságosak, mint hazánkban.Módszertan: Jogszabályok, belső szabályzatok, levéltári anyagok és sportjogi, sportrendészeti kiadványok, szakmai anyagok feldolgozásával készült az írás.Megállapítások: 2001. szeptember 11-ig a jog humanizálódásának egy töretlen folyamata zajlott, majd kezdetét vette a dehumanizálódás, amely sajnos a sportrendezvények biztonságára is nagy hatást gyakorolt.Érték: A tanulmány olyan jogeseteket gyűjt egy csokorba, amelyek részletes elemzése elengedhetetlen a sportrendészet fejlődéséhez, amely kiegészül sportjogi vonatkozásokkal és az előzmények feltárásával.