Új központi hivatal felel Magyarország védelmi tervezésének összehangolásáért: Interjú Lakatos Tibor r. dandártábornokkal, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgató-helyettesével (Belügyi Szemle, 2024)
A nemzetközi rendszer stabilitását fenyegető világméretű trendek időről időre nehezen kezelhető regionális vagy helyi válsággócok kialakulásához vezetnek. A biztonsági környezet kedvezőtlen változására a legtöbb ország a védelmi és ellenálló képességének erősítésével reagál. Magyarország környezetében az elmúlt időszakban több olyan esemény is bekövetkezett, amelyek a koordinált, teljes körű, de egyben rugalmas védelmi tervezés felépítését indokolják. Ennek fő felelőse a 2022-ben központi hivatalként megalakult és a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Védelmi Igazgatási Hivatal, amelynek főigazgató-helyettese, Lakatos Tibor r. dandártábornok beszélt a szervezetről és a legfontosabb feladataikról.