Digitális tudatosság fejlesztése - A Nemzeti Digitális Állampolgárság Program közoktatási kihívásai és lehetőségei (Belügyi Szemle, 2025)
Cél: Annak vizsgálata, hogy az eSzemélyi igazolvány és annak elektronikus aláírás funkciója, valamint a Nemzeti Digitális Állampolgárság Program hogyan jelenik meg az Oktatási Hivatal által jóváhagyott digitális kultúra tankönyvekben.Módszertan: A témához kapcsolódó jogszabályok, nemzetközi és magyar szakirodalom áttekintésén, elemzésén és értékelésén keresztül következtetések levonása. Kulcsszóelemzés végrehajtása a digitális kultúra tankönyvekben.Megállapítások: A digitális kultúra tankönyvek jól megalapozzák és felépítik a vizsgált alapfogalmakat. Kevés olyan gyakorlati feladat és példa szerepel bennük, amellyel a megcélzott korosztályok a mindennapi életük során találkoznak.Érték: Az eredmények hozzájárulhatnak a digitális kultúra tananyagok továbbfejlesztéséhez.