Sallai János: Egy idejét múlt korszak lenyomata. A vasfüggöny története (Belügyi Szemle, 2013)
A szerző bemutatja a bajorországi Hanns Seidel Alapítvány kiadásában megjelent Sallai János: Egy idejét múlt korszak lenyomata. A vasfüggöny története. című könyvet, amely nem egyszerűen az úgynevezett magyar vasfüggöny története. Az elbeszélt és bemutatott események tulajdonképpen öt-hat szálon futva egymással párhuzamosan, egymást kiegészítve szemléltetik több mint fél évszázad határőrizeti helyzetét az osztrák– magyar államhatáron, esetenként kitekintve hazánk más határaira is.