Barabás A. Tünde: Börtön helyett egyezség? Mediáció és más alternatív szankciók Európában (Belügyi Szemle, 2013)
A szerző Barabás A. Tünde A Börtön helyett egyezség? című könyvét mutatja be, amely sértetti oldalról vizsgálja a büntetőeljárás menetét, de a jelen témával kapcsolatos művei közül mindenképpen a legteljesebb és legátfogóbb képet adja. A könyv egy egyre jobban előtérbe kerülő jogintézménnyel, a mediációval, vagyis a tettes-áldozat közötti egyezség kriminálpolitikai problémáival foglalkozik.