A nyomozás nélküli vádemelés lehetőségének kérdéséről a büntetőbíró szemszögéből (Belügyi Szemle, 2012)
A szerzők a hazai és nemzetközi esetjogra és példákra hivatkozva azt a kérdést vizsgálják, hogy miként lehetne védeni a vádlottak jogait, ha a nyomozást elhagynák olyan esetekben, amikor pusztán a bűncselekmény bejelentése alapján megalapozott vádat lehetne emelni.