Rendőrség és politika (Belügyi Szemle, 2012)
Az állami szuverenitás, a jogállamiság és a közrend általános kérdéseit tárgyalva a szerző 1988-ban megjelent cikkében értékeli a rendőrség és a rendfenntartás alkotmányos, filozófiai és politikai szerepét a modern társadalmakban.