A tudomány a katasztrófavédelem szolgálatában: a vörösiszap-katasztrófa (Belügyi Szemle, 2012)
A szerző értékelést ad a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Károly Róbert Főiskola szakembereinek 2010 októberében történt bevonásáról, miután Ajka város közelében a timföldgyár iszaptározójának X. kazettája eltört. A szokatlan és ismeretlen környezetben dolgozó szakemberek sikeresen alkalmazták a GIS eszközöket és a távérzékelést, mint a hő- és infravörös felvételek, LIDAR és hiperspektrális mérések, 2D modellezés.