„…bebizonyítottam, hogy tudom ugyanazt csinálni, mint a férfiak…” Interjú Somssich Gabriellával (Belügyi Szemle, 2011)
Az interjú Somssich Gabriella rendőri pályafutását mutatja be, különös hangsúlyt fektetve a nyomozói és vezetői tapasztalataira, valamint a nők szerepére és érvényesülési lehetőségeire a rendőrségen belül. A beszélgetés személyes példákon keresztül világít rá a szakmai elhivatottság, a csapatmunka és a szakmai objektivitás fontosságára.